Manifesto in Bosnian

Mi vjerujemo u slobodu govora: u zaštitu prava na govor – i pravo na slušanje. Mi vjerujemo u univerzalni pristup sredstvima govora. Sa tim ciljem, trudimo se omogućiti sredstva za govor svima koji žele govoriti – i svima koji žele čuti taj govor sredstva za slušanje.

Zahvaljujući novim načinima, govor ne treba više biti kontroliran od strane onih koji posjeduju sredstva za izdavaštvo i distribuciju, ili vlade koji bi ograničili razmišljanja i komunikaciju. Sada svatko može gospodariti moćima štampe. Svatko može reći svoje priče drugim ljudima u svijetu.

Nastojimo izgraditi mostove preko uvala koje dijele ljude, tako da razumiju jedni druge bolje. Tražimo da rade zajedno i učinkovitije, i da djeluju još jače međusobno.
Mi vjerujemo u moć izravne veze.Veza između pojedinaca iz različitih sredina je osobna, politička i snažna. Vjerujemo da razgovor preko granica je bitan budući da je slobodan, pošten, uspješan i održiv – za sve građane ovog planeta.

Nastavit ćemo raditi i govoriti kao pojedinci, moramo također nastojati prepoznati i promovirati naše zajedničke interese i ciljeve. Zalažemo se za poštivanje, pomoć, podučavanje, učenje od drugih, i slušati jedan drugoga.

Mi smo Global Voices.

Receive great stories from around the world directly in your inbox.

Stay up to date about Global Voices and our mission. See our Privacy Policy for details. Newsletter powered by Mailchimp (Privacy Policy and Terms).


* = required field
Email FrequencyNo thanks, show me the site