Manifesto in Bosnian

Mi vjerujemo u slobodu govora: u zaštitu prava na govor – i pravo na slušanje. Mi vjerujemo u univerzalni pristup sredstvima govora. Sa tim ciljem, trudimo se omogućiti sredstva za govor svima koji žele govoriti – i svima koji žele čuti taj govor sredstva za slušanje.

Zahvaljujući novim načinima, govor ne treba više biti kontroliran od strane onih koji posjeduju sredstva za izdavaštvo i distribuciju, ili vlade koji bi ograničili razmišljanja i komunikaciju. Sada svatko može gospodariti moćima štampe. Svatko može reći svoje priče drugim ljudima u svijetu.

Nastojimo izgraditi mostove preko uvala koje dijele ljude, tako da razumiju jedni druge bolje. Tražimo da rade zajedno i učinkovitije, i da djeluju još jače međusobno.
Mi vjerujemo u moć izravne veze.Veza između pojedinaca iz različitih sredina je osobna, politička i snažna. Vjerujemo da razgovor preko granica je bitan budući da je slobodan, pošten, uspješan i održiv – za sve građane ovog planeta.

Nastavit ćemo raditi i govoriti kao pojedinci, moramo također nastojati prepoznati i promovirati naše zajedničke interese i ciljeve. Zalažemo se za poštivanje, pomoć, podučavanje, učenje od drugih, i slušati jedan drugoga.

Mi smo Global Voices.